Strana 2 z 2 PrváPrvá 12
Zobrazenie výsledkov 11 až 19 z 19

Téma: Servisná prehliadka po 90.000km

Lokalita
    Praha CZ

Predvolené Re: Servisná prehliadka po 90.000km

Citácia Pôvodne odoslal Werner Zobraziť príspevok
    Vrele dakujem za info.

V manuali som sa dočital o troch veciach, ktorým nerozumiem.
    1: čistenie ventilov
    2: Ventil PCV
    3: Odvzdušnovaci ventil palivovej nadrže
    ...výmenu remenov klimatizacie a alternatora.
    Ono jde spíše o kontrolu těchto ventilů

-Ventilové vůle na motoru se mají kontrolovat každých 30 000 km.
    -Stav ventilu PCV (jednocestný ventil odvzdušnění klikové skříně) se má zkontrolovat, vyčistit nebo vyměnit po 90 000 km.
    -Systém odvzdušnění palivové nádrže (nejenom jeho ventil) se má zkontrolovat též po 90 000 km.

Takže suma sumárum, nejlépe bude, když to uděláš tak, jako to dělají v servisu. Totiž že se na to vykašleš.

Výměna drážkového (rebrovaného) řemene si žádá určitý stupeň zručnosti a nejlépe je sehnat si servisní manuál, kde je popsán postup a jsou uvedeny i správné hodnoty napnutí. K tomu je buď potřeba zkušenost, nebo měřící přípravek (lze použít např. závěsná váha, tzv. mincíř). Pokud řemen napneš málo, tak bude prokluzovat, když ho napneš moc, budou se nadměrně namáhat příslušná ložiska řemenic i řemen.
    Naposledy upravil Beaumont; 16-10-2013 o 20:12
    "horský sokol"

Moje Suzuki
    SX4 1,6 GS 4WD NAVI 2012

Citácia Pôvodne odoslal Beaumont Zobraziť príspevok
    Takže suma sumárum, nejlépe bude, když to uděláš tak, jako to dělají v servisu. Totiž že se na to vykašleš.

Lokalita
    Piestany
    Moje Suzuki
    IGNIS

Toš nepotesili ste ma, tak ja sa na to teda vykaslem.......
    IGNIS 1,3 16 V BLACK EDITION

Lokalita
    Praha CZ

Citácia Pôvodne odoslal Werner Zobraziť príspevok
    Toš nepotesili ste ma, tak ja sa na to teda vykaslem.......
    Kdybys chtěl přeci jenom zkontrolovat ten řemen, tak kromě jeho stavu je nejdůležitější to našponování a to se stanoví průhybem řemene při působení silou 100 kN (10 kg).
    U řemene mezi alternátorem a pumpou to je přibližně 5 mm, u řemene mezi kompresorem klimatizace a řemenicí klikového hřídele to je přibližně 7 mm.
    Jedná se o poměrně dost velké napnutí oproti dřívějším klínovým řemenům.
    V případě nedostatečného našponování řemene k alternátoru dochází často k prokluzu a pískání, zvláště při nízkých otáčkách a větší elektrické zátěži, kdy má alternátor nejtěžší chod.
    "horský sokol"

Lokalita
    Košice
    Moje Suzuki
    SX4 Urban Line 1,5 GS

sorry, ale mas tam preklep, 100kN pre 10kg .. bud 0,1kN alebo 100N
    SX4 Urban Line 1,5 GS

Lokalita
    Praha CZ

Citácia Pôvodne odoslal BHG Zobraziť príspevok
    sorry, ale mas tam preklep, 100kN pre 10kg .. bud 0,1kN alebo 100N
    Jsi velmi pozorný, samozřejmě je to překlep, neb se bavíme o deseti kg nikoliv deseti tunách
    "horský sokol"

Lokalita
    Piestany
    Moje Suzuki
    IGNIS

Chlopi ešte raz Vam dakujem za info, pri rozborke auta som si povedal že ten remen dam radšej do servisu chlapom, ktori to robia denne....

Nemam pri tej vymene k tým remenom riadny pristup a "fušovať" to nemienim....

Výmenu motoroveho oleja včera IGNISKO dostal, to bola malina.
    Prevodový olej to už bola trosku makačka, no pomohlo mi info z tohto fora.
    Z imbusovej 12 stačilo pri konci zbrusiť na štvorhran, odrezať tak aby z toho ostal len nadstavec, dať do "orecha" 12 na golu a vypustiť. Olej bol pri vypusteni vcelku čistý, akurat na výpustnom spodnom šrobe boli piliny, ale na to ten magnet aj služi .
    Horšie bolo nalievanie - cez hadičku a lievik, kým nezačal vytekať olej z kontrolneho otvoru.

Pri tej robote sa vymenili aj stierače, pelový a vzduchový filter a nova baterka.

Na výmenu nemrznucej zmesi nebol čas, to pojdem cez vikend
    Naposledy upravil Werner; 18-10-2013 o 15:21
    IGNIS 1,3 16 V BLACK EDITION

Lokalita
    Rožňava
    Moje Suzuki
    Ignis 1,3 2WD, S-Cross 1.4 Allgrip

Citácia Pôvodne odoslal Suuzuukii Zobraziť príspevok
    Upresnil by som - áno, Ignis má reťaz a má vydržať po celú plánovanú životnosť motora. Koľko to je km/rokov sa už nespomína ...ale 250.000 tisíc určite vydrží a potom to je už v prípade Ignisa aj tak jedno
    .

ahojte, presne toto som hľadal,lebo po 100.000 km treba na autách "meniť rozvody". v Užívateľskej príručke pri 90.000 km píšu vymeniť Klinový hnací remeň, nuž kým nepíska, nemením. Priehyb v strede medzi medzi alternátorom a vodným čerpadlom má byť 4,5 - 5,5 mm pri tlaku 100 N (10kg záťaž).
    EGR - Ventil cirkulácie emisií a PCV ventil odvetrávania obalu klukového hriadeľa - počkám na rozsvietenie kontrolky.

Takže po 100.000 km mením olej, vyčistím vzduchový filter a peľový filter. Skontrolujem aj brzdovú kvapalinu a chladiacu kvapalinu. na vrzganie dverí som použil PTFE sprej, teflonové suché mazivo.

9. Predvolené Re: Servisná prehliadka po 90.000km

Len ho daj vymeniť. 10e remeň nestojí za to, aby ti niekde rupol 500km od domu. Ešte k tomu má určite 15 rokov, bude popraskaný z vnútornej strany.
    A tiež iridiove sviečky sa menia pri 100t.
    Ludia šetria na drobnostiach a potom plačú keď sa niečo stane následkom tej lacnej drobnosti.
    Suzuki má podla mňa jeden z najlepších servisných plánov. Treba sa toho držať.

Strana 2 z 2 PrváPrvá 12

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky
  •