Zobrazenie výsledkov ankety: Máte vo svojom vozidle ESP?

Hlasujúcich
100. V tejto ankete nemôžeš hlasovať
  • Áno

44 44,00%
  • Nie - nebol v ponuke

29 29,00%
  • Nie - bol príliš drahý

10 10,00%
  • Nie - nepovažujem ho za potrebný

12 12,00%
  • Nie - iný dôvod (napíšte aký)

5 5,00%
Strana 8 z 8 PrváPrvá ... 678
Zobrazenie výsledkov 71 až 80 z 80

Téma: ESP - áno alebo nie?

Lokalita
    Zlín - cz
    Moje Suzuki
    Burgman/ 650 EX- K8/SX 4 - 2008

Predvolené Re: ESP - áno alebo nie?

Krásný příklad fungování ESP.

Citroën Nemo se při losím testu převrátil
    Š105L,Peugeot 309XS,Suzuki Ignis-totálka,Suzuki Burgman AN125(prodáno),Kymco Downtown 300i ABS( prodáno), Suzuki Burgman 650 EX. K8- Zlobivec, SX 4 2008 Japan

Moje Suzuki
    Suzuki Splash 1.0 SE (2009; Galactic grey)

Nemo, konkretnejsie Bipper a Fiorino (Qubo) patrili k finalistom pri hladani noveho auta. Spolu s C1 a Splashom. Prakticky islo len o to, pre auto ktorej velkostnej kategorie sa rozhodnem. Fiat to na celej ciare prehral vtedy uz PROTIZAKONNYM uvedenim cien bez DPH (za 350000.-Sk s 1.3 JTD v takmer top verzii by to inak nebola zla kupa), Bipper nemoznostou hoci aj priplatit si za ESP. ESP, ktore ako som, teraz uz som si isty, spravne predpokladal, je pri tomto aute velmi dolezite. Nemo sa mi pacil najviac, ale bol najdrahsi. A tu je vysledok. Diky za Splash s ESP.

Na bezpecnom velkom a prazdnom parkovisku som skusal, ako sa to ESP vlastne sprava. Kruzil som dokola a postupne pridaval. Vysledok ma mimoriadne prekvapil - so zapnutym ESP to slo do podstatne vyssej rychlosti - napr. bez ESP sa dalo do 60, potom ma tazky diesel nad prednou napravou zacal tlacit do nedotacaveho smyku. Ked som ho korigoval utiahnutim zakruty a dalsim pridanim plynu, Fofo sa s pistanim gum zrovnal a umoznil mierne zvysenie rychlosti, potom nasledoval pretacavy smyk. Po jeho korekcii kontrou rychlost poklesla v dosledku preklzu kolies a auto sa znova zacalo spravat kulturne. So zapnutym ESP sa dala dosiahnut rychlost az 80 km za hodinu, dalej ESP nepustilo. No po prudkom utiahnuti zakruty som z nej so svietiacou kontrolkou ESP jednoducho vyletel smykom na vsetky 4 kolesa - hranice fyziky boli prekrocene a zotrvacnost nekompromisne zacala tahat auto po spirale von z obluka. Tato nedobrovolna cesta skoncila ihned po poklesnuti rychlosti, no minimalne 2/3 auta by som bol uz v protismere. Ak by tam bola nalozena tatrovka, ehm ehm, na to radsej nemysliet. Tie bestie vdaka svojej konstrukcii zabijaju rychlo a spolahlivo aj pri nizkej rychlosti.

Podciarknute a zratane - ako som uz pisal - aj ked mate ESP, jazdite, akoby ste ho nemali. Iba tak moze zafungovat a zachranit vam kozuch.
    Naposledy upravil V12; 10-05-2010 o 18:58

Moje Suzuki
    SX4 1,6 GS 4WD NAVI 2012

No pomoc za chvíľu už nebude ani vodič v aute potrebný: Ford má recept, jak zkrotit neposlušné obry. Vylepšené ESP zabrzdí před zatáčkou

Moje Suzuki
    Suzuki Splash 1.0 SE (2009; Galactic grey)

...to ma podrzte. ....buduca generacie Exploreru.... To auto ma zname snad uz aj ceny a tu pisu, ze este len dokoncuju testovanie

Lokalita
    Martin
    Moje Suzuki
    SUZUKI SX4 1,5i Freeze

Predvolené ESP - áno alebo nie?

Radikálne zásahy do sféry áut „made in“ Brusel
    2.4.2011

Tento deň si mnoho zamilovaných párov zvolí ako svoj svadobný. Pre výrobcov automobilov však súčasne odštartuje nová éra - všetky do výroby novo zavádzané typy áut určené k predaju v krajinách Európskej únie budú musieť byť vybavené systémom elektronickej stability vozidla.

Zdroj: http://automix.atlas.sk

Edited by Suuzuukii: Časť príspevku a diskusia týkajúca sa systémov TPMS a GSI bola presunutá do témy TPMS a GSI povinné od roku 2012
    Way of life!

7. Predvolené Re: ESP - áno alebo nie?

Urcite odporucam ESP. Neviem ako novsie modely, ale grand vitara 1998-2005 nema uzavierku diferencialu. Takze ked sa ti v terene prekrizia napravy (tzn. mas vo vzduchu jedno predne a jedno zadne koleso) tak sa nepohnes z miesta a si nahraty. To je dost velka slabina tochto auta v terene. System ESP vsak v sebe obsahuje aj system ASR, tento system ti pribrzdi preklzujuce koleso a sluzi "de facto" ako uzavierka diferencialu.

Lokalita
    Trenčín
    Moje Suzuki
    Grand Vitara 1.6 VX (3-dverová, r.v. 2003)

Prosím ťa, čo to píšeš za bludy...?!
    Predsa GV (1998-2005) má uzávierku medzinápravového diferáku, tak aký problém pri krížení náprav?!
    Veď to priamo vyplýva z možností radenia pákou redukčnej prevodovky: 2H - 4H - 4L (lock).
    Asi toho v teréne nemáš veľa najazdené (resp. možno aj nič), keď píšeš také nezmysly. A to spomínané ESP sa hodí na ceste pri šmykľavom povrchu, nie v teréne - tam je úplne zbytočné (až nevhodné), preto sa dá vypínať (alebo by sa malo dať vypnúť pri nízkej rýchlosti).
    Stará GV je ešte poctivá strojarina, nie ako tie dnešné elektronické sračky.
    Suzuki Grand Vitara 1.6 VX (3-dverová, r.v. 2003)

9. Predvolené Re: ESP - áno alebo nie?

fotograf, no podla toho co pises, skor ty toto auto velmi nepoznas (bez urazky):

1. 4L nezname "4 lock", ale "4 low" . mas tam 3 moznosti 2H , 4H, 4L tzn. : 2-high, 4-high, 4-low

2. ESP som odporucal kvoli tomu, lebo v sebe zahrna ASR. Ked sa da kupit ASR samostatne , tak nech si kupi len to.

2. ano mas pravdu, medzinapravovy diferencial je pri zapnutom "4x4" zamknuty (dava 50% vykonu na prednu a 50% na zadnu napravu), ale co ti to pomoze v terene, ked nemas uzavierky na diferencialoch na napravach ?cely vykon posunuty na prednu a na zadnu napravu ti unikne cez jedno presmykujuce koleso vpredu a jedno presmykujuce koleso vzadu (resp. koleso vo vzduchu). ASR ti presmykujuce koleso pribzdi a tym padom so pootoci aj to druhe na naprave.

Lokalita
    Trenčín
    Moje Suzuki
    Grand Vitara 1.6 VX (3-dverová, r.v. 2003)

Máš pravdu, nenapísal som to celkom presne, ako som mal, ale myslel som to tak, že 4H a 4L je uzamknutý ("locknutý") medzinápravový diferák - a netvrď mi, že to tak nie, lebo toto je principiálne riešenie starej koncepcie štvorkolky v GV.
    Na zadnej (tuhej) náprave mám domontovanú pneumatickú uzávierku ARB, ale ani predtým to nebolo v teréne až také tragické. Krátka (trojdverová) stará GV má totiž tak umiestnené ťažisko, že pri krížení náprav je (takmer) vždy na dvoch predných a jednom zadnom kolese, takže pri uzamknutom medzinápravovom diferenciáli je trakcia skoro vždy dostatočná na prekonanie kritického úseku. Ak to už nepostačuje, tak to jazdíš v hooodne ťažkom teréne - a to sa už bez nápravových uzávierok aj tak nezaobídeš.
    Skús reálne a často jazdiť v ťažkom teréne s tými (nevypnutými) elektronickými hovädinami (ASR a ESP) a potom sa môžeš tešiť na fajnovú faktúru po najbližšom servise. A o tom charakteristickom smrade (pri tom pribrzďovaní) ani nehovorím - velice "príjemný" spoločník v prírode...

P.S.: - po 17-tich rokoch a 280 Mm na GV už snáď o tomto aute niečo viem... (a neurážam sa)
    Suzuki Grand Vitara 1.6 VX (3-dverová, r.v. 2003)

Strana 8 z 8 PrváPrvá ... 678

Pravidlá prispievania

• Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky
  •