PDA

Zobraziť plnú verziu : Audio do Swifta



vilbo
13-01-2009, 20:32
Po osobných skúsenostiach a veĺkých bojoch s audiom vo swifte z roku 1998 (5 dverový) veľmi rád pomôžem s naladením prípadnou montážou a inými fintičkami na montáže audia do swifta.
Samozrejme nebudem Vám to ja montovať. Ale iba poradim cez príspevky.
Viem koľko roboty dá montáž kvalitnej audio súpravy do swifta, preto daný príspevok.

TUC TUC

chnapo
07-03-2011, 16:35
Joj chlape toto ma potesilo :) (teda ak to este plati) :D ja budem zanedlho robit audio vo Swifte (1999, 5dv) a nemam s tym skusenosti takze kazda rada sa zide :)

chnapo
07-03-2011, 17:13
Tak ja ako nie som nejaky narocny na hudbu a moc sa v tom tiez nevyznam no vyhral som poukazku na nakup na www.bossaudio.sk (http://www.bossaudio.sk/) a swift ma teraz dva velmi biedne repraky... tak limit 100€ (zatial, potom neskor do toho zrejme dam viac ale uz inu znacku) a chcel by som co najlepsi zvuk (samozrejme za tu cenu jasne nemusim vytlacit predne sklo alebo byt pocut cez polku mesta, ale aby som si pri jazde mohol pustit hudbu a aby sa to dalo pocuvat :) Autoradio je JVC 4x50w. Ja by som chcel dat dva pary koaxialnych dvojpasmovych repro do dveri (http://www.bossaudio.sk/reproduktory/71-ch5520-.html), jeden par trojpasmovych na plato (http://www.bossaudio.sk/reproduktory/73-ch6930-.html) a miesto seriovych taketo nieco (http://www.bossaudio.sk/reproduktory/99-brs40-.html), lebo je tam malo miesta a neviem ake velke su povodne (zmeriam a kupim rovnaku velkost nech nemusim rezat) ak mas lepsi napad ako to ozvucit tak sem s nim (ale prosim ta posli aj linky na konkretne produkty z toho e-shopu www.bossaudio.sk (http://www.bossaudio.sk/) a nechcem presiahnut 100€ +-10€). Kable natahane nie su tak mi prosim ta napis ake kable budem potrebovat (najlepsie zase s linkom ak tam take maju) pripadne (predpokladam ze ty si ich musel tahat) kade a ako je najlepsie ich na tie miesta dotiahnut... diky moc a dufam ze budes mat nervy odpovedat na moje laicke otazky :)

Suuzuukii
07-03-2011, 18:35
Ak môžem, tak sa vyjadrím :rolleyes: za 100.-€ neurobíš poriadnu hudbu do auta.

O koaxiálnych repro sa tu už v niektorých témach písalo, chalani čo sú audiofilovia, tak ti povedia, že koax by ani zadarmo nechceli.

Daj si tam radšej len 2 ale nejaké slušné reproduktory a vymeň rádio, ako by si mal dať 4-6 repro o ničom a nechať tam to rádio čo máš.

Je tu už na fóre o tom hromada tém, skús pohľadať cez kľúčové slová, napr. audio, repro, rádio a podobne a také tri najobsiahlejšie, v ktorých sú aj odkazy na ďalšie témy sú asi tieto:

:arrow: Audio upgrade Splash (http://www.suzukiclub.sk/showthread.php?t=492) :study:
:arrow: Repro SX4 (http://www.suzukiclub.sk/showthread.php?t=370) :study:
:arrow: Radio, ozvučenie (http://www.suzukiclub.sk/showthread.php?t=168) :study:

scorpio13
07-03-2011, 19:19
Ahoj, čítal som tvoj príspevok, a ak ti môžem poradiť..ja by som zmenil celú tu zostavu. Máš tam priveľa repro a len jedno autorádio, ktoré ma výkon cca 4x15W...ak by si to zapojil tak by si mal za chviľu po autorádiu, lebo na každý kanál rádia môžeš napojiť len jeden repro, čiže dohromady 4. Tu je lepšie radšej menej. Ja keby som mal limit do 100€ tak radšej idem len do jedných, ale lepších repro + zosilňovač. Našiel som tam niečo takéto, komponentné repro (http://www.bossaudio.sk/reproduktory/63-ch6ck.html) a k nemu zosík (http://www.bossaudio.sk/zosilnovace/91-cx150-.html). Nebudú ti v aute zbytočne pišťať výšky z milión reprákov a budeš mať aj nejaké basy navyše. No ak by si trval aj na repro vzadu, tak si do dverí daj jeden pár tých koaxiálov, tie budú zapojené do rádia a na plato tie ovály a napoj ich na už zmienený zosík a aspoň zozadu ti to bude basovať. Ale najlepšie bude si dať len jedny komponentné repro a na zosík = naj zvuk za dané peniaze...ono za 100€ toho naozaj moc neporiešiš. Mňa len káble do auta vyšli na 400€.

chnapo
08-03-2011, 14:46
Na autoradiu sa pise 4x50W nie 4x15 (ci to je v praxi nizsie ako sa uvadza?) no ja nwm dva repro a zosik ten zosik by som ani nemal kam dat lebo v tom aute nie je miesto navyse jedine ak do kufra a zas vsetky kable tahat... Najradsej by som to poriesil bez zosilnovaca (ak sa to bude dat). Co obsahuje balenie CH6CK (http://www.bossaudio.sk/reproduktory/63-ch6ck.html)? 2 komponentne repro? ak hej tak by som dal radsej dva do prednych dva do zadnych dveri a tie dva seriove odpojil a tym padom by tam boli len 4 repro... Robilo by aj toto problemy tomu autoradiu? A hralo by to dobre? diky moc za odpovede..

chnapo
08-03-2011, 14:55
Ci podla vas by jeden par CH6CK (http://www.bossaudio.sk/reproduktory/63-ch6ck.html) a zosik hralo lepsie nez dva pary tych reprakov? a tieto dvojpasmove daju basy?? myslel som ze stredy a vysky... No ja viem ze akakolvek kombinacia za 100€ nebude nic moc... preto pisem sem lebo chcem mat co naj pomer cena/vykon... tak dam teda na to co poviete vy... Tak keby som dal ako vy vravite - par repro do dveri a zosik, co by som k tomu este potreboval? (teda ake kable hlavne) a kam dat ten zosik? EDIT: Pokial budem musiet kvoli montazi rozoberat dvere, pocitil by som rozdiel keby som pod repro nalepil po plate STPcka? resp. uz by som ho dal asi na vsetky dvere..

scorpio13
08-03-2011, 16:17
Žiadne rádio nehrá na 4x50W...to je len uvádzaná maximálna hodnota, ktorú v praxi nikdy nedosiahne. 15W na kanál je taká lepšia hodnota, býva to aj menej. Ten zosík, čo som ti posielal je úplne malý, takže ho hodíš v pohode aj pod prednú sedačku. Určite by som išiel do komponentných repro a zosíku, než do 4 repro, ktoré by aj tak neboli využité výkonovo. Už len ide o to, či chceš repro aj vzadu alebo nie. V tom odkaze je na fotke pri tých komponentných repro síce iba ten červený stredobas, ale k nemu musia byť ešte výhybky a výškové repro. Alebo mám ešte jeden nápad: za poukážku si kúp tieto repro OHC62CS (http://www.bossaudio.sk/reproduktory/64-ohc62cs-.html), napoj ich zatiaľ na rádio a potom keď došetríš tak si k nim kúp napr. tento zosík CW450 (http://www.bossaudio.sk/zosilnovace/89--cw450-.html) a už to bude pomerne seriózne. Plnohodnotné komponentné repro + slušný zosík. To z rádia nedostaneš ani z 8 repro:) A ver tomu, že aj repro vo dverách vie zahrať basy, ak ich máš aspoň trochu vytlmené a dáš im dostatočnú šťavu zosíkom. Výšky a stredy budú hrať aj na rádiu pomerne dobre, ale lepšie basy dostaneš len s externým zosíkom.

scorpio13
09-03-2011, 15:29
Ešte aby som nezabudol, čo sa káblov týka: potrebuješ napájacie káble na zosík + a - . Potom signálový na prepojenie zosík/rádio a potom už len dvojlinku od zosíku k repro. A dvere by som isto aspon trochu vytlmil ak sa dá.

chnapo
10-03-2011, 17:21
Scorpio takze vravis ze v 1 baleni su vlastne 4 repro hej? Hm keby tie vyskace boli mensie tak by som ich mohol napratat do otvorov po seriovych reprakoch, co myslis, slo by to? :) Asi ostanem pri tom co si vravel skorej cize tie lacnejsie plus lacnejsi zosik. Lebo az budem mat peniaze, vrazim ich skor do vykonu a jazdnych vlastnosti (povodne som aj tak chcel robit audio az nakoniec, keby som nevyhral tu poukazku) a teda chcem z tych 100€ dostat co naj hudbu (co naj sa da z tych 100€ dostat :D ) tak aby som moc nepriplacal... PS: Prosim ta mohol by si mi hodit priklad na potrebne kable z toho bossaudia? (jedno aka dlzka to uz zoberiem podla potreby len chcem vediet aky typ mam odtial objednat a kolko ks coho bude treba) diky moc :))

chnapo
06-11-2011, 23:12
Tak som tu po nejakom case zas a zase potrebujem radu... od niekoho kto audio do Swišťa uz robil.. Mam teda tu zostavu ktoru ste mi poradili - 2 stredobasy, 2 vyskace, 2x100W zosilnovac a vsetku potrebnu kabelaz. Vyskytol sa vsak problem - kam s nimi?? ja som planoval ze do prednych dveri stredobasy no a vyskace ze to uz domyslim ale ked som tak rozoberal predne dvere (mimochodom bolo to ovela komplikovanejsie ako som si myslel :D) tak som zistil ze tie repro tam nedam lebo potom by som nestiahol okna. Chyba mi 1-2cm do hlbky aby som ich tam mohol dat... Vedeli by ste mi poradit co s tym? Pripadne navrhnut ine miesto kam repro dat, priemer maju 6,5% a vyskace mozu byt max asi meter od stredobasov inaksie nedociahne kabel od spojky (ci ako sa to vola). Plato bohuzial nepripada do uvahy lebo sa casto vybera a kufor tiez nie je najlepsi napad lebo je tiez dost pouzivany a repro by sa mohli poskodit... Dakujem vam za rady a za to ze na mna este (dufam :D) mate nervy... :)

Suuzuukii
07-11-2011, 05:49
..... tak som zistil ze tie repro tam nedam lebo potom by som nestiahol okna. Chyba mi 1-2cm do hlbky aby som ich tam mohol dat... Vedeli by ste mi poradit co s tym? ....
Zle si čítal témy, ktoré ti boli dané na samoštúdium :D Takže ešte raz:

:arrow: Audio upgrade Splash (http://www.suzukiclub.sk/showthread.php?t=492) :study:
:arrow: Repro SX4 (http://www.suzukiclub.sk/showthread.php?t=370) :study:
:arrow: Radio, ozvučenie (http://www.suzukiclub.sk/showthread.php?t=168) :study:

A keď si prečítaš pozorne hneď prvú stranu prvej témy, tak sa dočítaš, že potrebuješ redukčné krúžky, či už plastové alebo drevotrieskové je na tebe a potom už stiahneš aj okno a aj tapec nahodíš.

http://www.suzukiclub.sk/attachment.php?attachmentid=472&d=1238785295

chnapo
18-12-2011, 13:49
Tak repro sú nahodené (dával som len dopredu ale rozmýšľam že aspon nejaký stredobas hodím aj do zadných dverí, napojený iba z rádia, nech odtiaľ aspoň niečo hrá). Ďakujem všetkým za rady, pripájam pár foto a prijímam všetku kritiku... :)