PDA

Zobraziť plnú verziu : Asistent rozjazdu do kopca



alarm
17-09-2016, 21:28
Dnes som sa cítil nie ako cez 30 rokov jazdiaci šofér, ale ako absolvent autoškoly.
Cestou z práce stojím každý deň v kopci (nájazd na dialnicu), takže som sa viac krát pohýňal s touto vymoženosťou bez problému. Dnes som ale bol vo svojom hornatom rodisku, a zastal som v prudkom kopci. Asistent zafungoval, a mne tri krát po sebe skapalo auto. Čo treba správne urobiť aby sa to nestalo? Viem, že to drží zabrzdené auto asi dve sekundy po pustení brzdového pedálu. Predpokladám, že brzdí tým viac, čím je prudší kopec (len predpokladám)...
Stala sa asi taká vec, že ja som sa chcel pohnúť, a auto bolo stále zabrzdené, a preto to skapalo, jednoducho brzda je silnejšia ako plyn:).
To musím počkať dve sekundy po pustení brzdového pedálu? Veď potom by to nemalo logiku, lebo by som sa pohýnal ako z autom, ktoré už cúva. Kde je zakopaný pes, čo som urobil zle???

Kulinecko
20-09-2016, 17:56
to je jednoduche, malo si pridal plyn. ked normalne dostatocne pridas plyn auto sa normalne rozbehne, brzda povoli.


Odoslané z iPhone pomocou Tapatalk

alarm
20-09-2016, 21:57
Ak budem v takom prudkom kopci vyskúšam. Ak skape ,zatiahnem ručnú, čím deaktivujem asistenta...

Sanchez
20-09-2016, 21:57
Presne tak, necakat, normalne sa pohnut a asistent odbrzdi...

Kulinecko
21-09-2016, 11:38
skusal som to aj vcera, asistent normalne zabrzdil, pohynal som sa za necelu sekundu a bez problemov auto odbrzdilo a isiel som dalej


Odoslané z iPhone pomocou Tapatalk

Vitara1,6
30-09-2016, 18:27
Ak budem v takom prudkom kopci vyskúšam. Ak skape ,zatiahnem ručnú, čím deaktivujem asistenta...

Serus,ako si spokojny s Vitarou? ja mam rovnaku premium, 2WD,,trapia ma piate dvere, ,,a ten start stop kurna raz to ide raz nie neviem preco, zrejme som nato este neprisiel

ppeter
30-09-2016, 18:44
Serus,ako si spokojny s Vitarou? ja mam rovnaku premium, 2WD,,trapia ma piate dvere, ,,a ten start stop kurna raz to ide raz nie neviem preco, zrejme som nato este neprisiel
piate dvere trapia aj mna a hlavne ta znacka co zadrnci pri zatvarani. Co sa tyka start stop, tak som si vsimol, ze sa motor vypne ked pri stati vyhodis rychlost a ked zaradis tak motor nabehne ale este to nemam nejak moc odsledovane, inac v prirucke je o tom cosi aj popisane

Mite
30-09-2016, 19:57
hlavne ta znacka co zadrnci pri zatvarani. <br>
Drnčí značka nebo používáš plastový rámeček?<br>
Ono je to vlastně jedno. U SX4 byl ten samý problém zadrnčení rámečku RZ při zavření dveří. Vyřešíš to podlepením rámečku oboustrannou lepící páskou. Stačí jen dole, kde to drnčí o plech. Pokud je mezera větší, tak nalepit několik vrstev pásky na sebe. Já jsem použil jednu asi 5 mm silnou.

alarm
30-09-2016, 22:54
Serus,ako si spokojny s Vitarou? ja mam rovnaku premium, 2WD,,trapia ma piate dvere, ,,a ten start stop kurna raz to ide raz nie neviem preco, zrejme som nato este neprisiel

Zatial som spokojný, samozrejme, ako každé auto prerábam "na svoj obraz"
Piate dvere štvú aj mňa, keď budem montovať osvetlenie kufra zvrchu, a bude dole plató, tak rozmýšlam o malom prídavnom závaží. Ak všetko dobre pôjde, tak zajtra ma Štart/Stop prestane jedovať.
Ešte jedna možnosť je na ulahčenie zatvárania piatych dverí... posunúť o dva chlpy zámok, možno to vyskúšam...

Clown Pennywise
01-10-2016, 10:20
Drnčí značka nebo používáš plastový rámeček?
Ono je to vlastně jedno. U SX4 byl ten samý problém zadrnčení rámečku RZ při zavření dveří. Vyřešíš to podlepením rámečku oboustrannou lepící páskou. Stačí jen dole, kde to drnčí o plech. Pokud je mezera větší, tak nalepit několik vrstev pásky na sebe. Já jsem použil jednu asi 5 mm silnou.

Podobně jsem to vyřešil u sebe. Jen jsem použil samolepící suchý zip, ale ještě mi potom trochu drnčela značka v rámečku. Podložil jsem jí celou tenkým 2mm molitánkem. A je klid.

Vladis
01-10-2016, 10:29
Ja som značky prilepil obojstranou paskou...aj v predu aj v zadu.. su to rovne plochy...drzia ako priklincovane :)

Vitara1,6
05-10-2016, 20:50
Ja som značky prilepil obojstranou paskou...aj v predu aj v zadu.. su to rovne plochy...drzia ako priklincovane :)
neviem kde sa mam obratit. Chcem sa opytat disky s SX 4 pasuju na Vitaru? pride mi divne predat to a potom kupit ine. Mam zimne obute z sx4. Su to 205x55x16,,,jasne ventily mi budu svietit,tlak, ale to sa da docentrovat.dakujem

alarm
05-10-2016, 21:17
Mám rezervné dojazdové s SX4 do zadu pasuje, predok som neskúšal...

Mite
05-10-2016, 21:25
neviem kde sa mam obratit.
Třeba sem - http://www.suzukiclub.sk/forumdisplay.php?f=216

obor
05-10-2016, 21:45
Jasne ze pasuju....ved ked uz ich mas najlahsie je vyskusat...ale urcite budu pasovat...akurat vitara ma 215/55 16

Mite
06-10-2016, 07:20
..akurat vitara ma 215/55 16
Určitě?
Docela bych se hádal, že Vitara má 215/60 16 a 215/55 17.
Ale Vitaru nemám...

Clown Pennywise
06-10-2016, 07:47
Na rozměry pozor! Již jsem se setkal s krácením plnění od pojišťovny v případě nehody a jiného rozměru pneu, než je uveden v techničáku. Stejně tak rozměr disku, tedy pokud je na něm viditelně vyražen.

Kulinecko
06-10-2016, 11:09
ja mam na vitare disky zo sporta rv 2007 a vsetko pasuje ako ma, rozmery disku su identicke..


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

obor
06-10-2016, 16:38
Určitě?
Docela bych se hádal, že Vitara má 215/60 16 a 215/55 17.
Ale Vitaru nemám...

Ano takto je to spravne, ale disky mu pasovat urcite budu...staci prezun na spravny rozmer

Vitara1,6
06-10-2016, 20:42
Ano takto je to spravne, ale disky mu pasovat urcite budu...staci prezun na spravny rozmer
V podstate s diskami nebude problem. Len ked tam mam obude 205tky tak nato asi tazko dam 215,nie? Jedine ze dam na ne 205x60x16 tak by to slo a uz len opatrne jazdit. Ja som sa este nestretol stakym ze iny rozmer. NAco poistovna prihliada je ci boli zimne alebo nie,pripadne oznacene M+S,ale v kazdom pripade vdaka

Vitara1,6
06-10-2016, 20:47
Chalani co mate Premium bez navigacia. Videl som na bazosi ze nnejaky manik predava SD kartu 64gb s navigaciou, udajne zeby to malo fungovat,nemate s tym niekto skusenost? ci to nie je nejaka hovadina. Mapy su z roku 2014



https://auto.bazos.sk/inzerat/65712104/Sd-karta-navigacia-suzuki.php

alarm
06-10-2016, 21:38
Predáva to jeden člen z českého fora.

Vitara1,6
07-10-2016, 07:47
Predáva to jeden člen z českého fora.
A nevies ci to funguje, ci sa to da nejak aktualizovat a tak?

MartinBB
10-10-2016, 19:28
Chalani co mate Premium bez navigacia. Videl som na bazosi ze nnejaky manik predava SD kartu 64gb s navigaciou, udajne zeby to malo fungovat,nemate s tym niekto skusenost? ci to nie je nejaka hovadina. Mapy su z roku 2014



https://auto.bazos.sk/inzerat/65712104/Sd-karta-navigacia-suzuki.php




Pokial viem tak s aktualizáciami máp je problém.... tiež mám premium bez gps, riešim to navigáciou na mobile. ten lcd panel je aj tak dosť mimo zorného poľa...

zahradkar
12-10-2016, 13:09
to co pisete je vsetko pekne,len vsetko to tak pekne nie je-obv.rychlost sa meni,brzdova draha sa meni a atd. treba si to uvazit co idem robit!
S-Vitara ma pneu podla TP 215/55 r17, 215/60 r16,disky 16x6 1/2 et50

Kulinecko
15-10-2016, 07:20
chlapi tu je tema asistent rozjazdu do kopca! nie GPS a aktualizacie!


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk