Strana 1 z 6 123 ... PoslednáPosledná
Zobrazenie výsledkov 1 až 10 z 59

Téma: Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

  1. Post Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

    Zdravím,

    vymenil som letné pneu za zimné. Na zimné som nedal namontovať senzory tlaku. Začalo mi vypisovať na palub. počítači chybu tlaku v pneu. Aj som to čakal, že to tak bude, ale nedalo by sa nejako toto hlásenie vypnúť? Príp by stačilo aby svietila len kontrolka a nie celý palubný počítač. Takto si nemôžem na palubnom počítači pozerať priem. spotrebu, dojazd atď.

    Dá sa s tým aj niečo robiť, alebo treba vydržať do ďalšej výmeny pneu?
    Vďaka za radu

  2. #2
    Registrovaný
    Aug 2015
    Lokalita
    Praha, ČR
    Moje Suzuki
    Suzuki Vitara 2015, 1.6 VVTI AT All Grip, Suzuki Grand Vitara 2l 103kW, 2005
    Príspevky
    32

    Predvolené Re: Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

    Co jsem se ptal v servisu, tak vypnout to nejde... koupil jsem tedy čidla i na zimní sadu. Tam byla výměna bez jediné chyby.

  3. Predvolené Re: Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

    takže keby ma to veľmi otravovalo, dá sa to ešte dokúpiť a domontovať?

  4. #4
    Registrovaný
    Aug 2015
    Lokalita
    Praha, ČR
    Moje Suzuki
    Suzuki Vitara 2015, 1.6 VVTI AT All Grip, Suzuki Grand Vitara 2l 103kW, 2005
    Príspevky
    32

    Predvolené Re: Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

    Citácia Pôvodne odoslal Misog Zobraziť príspevok
    takže keby ma to veľmi otravovalo, dá sa to ešte dokúpiť a domontovať?
    Ano, jen sundaji znovu plaste z disku, vyloupnou obycejny ventilek a misto nej daji ventilek s elektronikou a baterii. Pak se musi kolo znovu vyvazit (TPMS ventillek je docela velky a tezky, tj. na druhe strane kola pak pribude hodne zavazicek).

    Asi bych to nevydrzel jezdit s cervenym displayem.. (vadi mi i pitoma oranzova ikonka vypnuteho start stop, kdyz jsem v popojizdejicich kolonach).

  5. Predvolené Re: Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

    ok vdaka za info a radu

  6. #6
    Registrovaný
    Jun 2015
    Lokalita
    BA
    Moje Suzuki
    Vitara premium 2WD (Natural 95)
    Príspevky
    120

    Predvolené Re: Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

    rataj cca 60-70€ za ventil tpms u nas...

    Citácia Pôvodne odoslal Misog Zobraziť príspevok
    takže keby ma to veľmi otravovalo, dá sa to ešte dokúpiť a domontovať?

  7. #7
    Registrovaný
    Mar 2014
    Moje Suzuki
    GV 2010 2.4VVT
    Príspevky
    327

    Predvolené Re: Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

    A už to vidím ako do roka a do dňa budú všetky kutilské servisy ponúkať v jednom balíku následovné veci: úprava km pred predajom, deaktivácia hlásenia tlaku v pneumatikách, deaktivácia štart/stop debilizmu atď.

  8. #8
    Registrovaný
    Aug 2008
    Lokalita
    Trenčín
    Moje Suzuki
    Grand Vitara 1.6 VX (3-dverová, r.v. 2003)
    Príspevky
    710

    Predvolené Re: Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

    No keď vás to tak štve s tými chybovými hľáškami o tlaku v pneumatikách, tak to spravte ako môj kolega: na rezerve si dajte navŕtať ďalšie tri diery, takže všetky štyri ventily s čidlami budú na jednom kolese, ale na náhradnom - keď bude tlak OK, tak aj palubný počítač bude spokojný. A drahé čidlá sa pri prezúvaní nepokazia ani nezničia. Ale to, že nebudú plniť svoj účel, je už druhá vec...
    Suzuki Grand Vitara 1.6 VX (3-dverová, r.v. 2003)

  9. #9
    Registrovaný
    Feb 2015
    Lokalita
    Praha
    Moje Suzuki
    SX4 GL/AC Plus 4x4, 1,6 VVT 88 kW
    Príspevky
    736

    Predvolené Re: Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

    Citácia Pôvodne odoslal fotograf Zobraziť príspevok
    No keď vás to tak štve s tými chybovými hľáškami o tlaku v pneumatikách, tak to spravte ako môj kolega: na rezerve si dajte navŕtať ďalšie tri diery, takže všetky štyri ventily s čidlami budú na jednom kolese, ale na náhradnom - keď bude tlak OK, tak aj palubný počítač bude spokojný.
    Nemají náhodou ty ventilky rotační odstředivá čidla? Já jenom aby nemusel tou rezervou v kufru někdo pořád točit (aby fungovaly tak jak mají).

  10. #10
    Registrovaný
    May 2009
    Moje Suzuki
    Suzuki SX 4 1,5 GLX (2008), Suzuki VITARA 1,6 4WD Elegance (2015)
    Príspevky
    14

    Predvolené Re: Hlásenie chyby tlaku v pneumatikách po výmene pneumatík

    Citácia Pôvodne odoslal Misog Zobraziť príspevok
    Zdravím,

    vymenil som letné pneu za zimné. Na zimné som nedal namontovať senzory tlaku. Začalo mi vypisovať na palub. počítači chybu tlaku v pneu. Aj som to čakal, že to tak bude, ale nedalo by sa nejako toto hlásenie vypnúť? Príp by stačilo aby svietila len kontrolka a nie celý palubný počítač. Takto si nemôžem na palubnom počítači pozerať priem. spotrebu, dojazd atď.

    Dá sa s tým aj niečo robiť, alebo treba vydržať do ďalšej výmeny pneu?
    Vďaka za radu
    Ja som riešil tiež tento problém. Pred výmenou zimného obutia som bol pripravený ignorovať jednu kontrolku, ktorá hlási chybu tlaku. Pneumatiky som kúpil cez net, alu disky u predajcu. Ponúkli mi senzory za 66,-E/kus, teda 264,- E + nejaké servisné úkony k inštalácii (naprogramovanie, osadenie...isto by si tam niečo takéto prihodili), teda cca 300,-E, tak som sa rozhodol že ich tam nedám. Trochu sa zabudli zmieniť čo to bude robiť bez senzorov. Po prezutí u predajcu a asi 10 min. jazdy mi vyhodilo to čo tebe - oranžový displej + hlásenie TPMS Service + blikajúci trojuholník + svietiaca kontrolka chyby tlaku v pneumatike. No proste hlásenie, ktoré neodignoruješ, aspoň ja nie. Dá sa na chvíľu vypnúť podržaním pravého kolíka, ale do dvoch sekúnd je to nazad. Takže "núdzovo" si pozrieš spotrebu, dojazd...
    Zisťoval som či sa to dá vypnúť a chlapík čo s tým robí mi povedal že sa to síce dá na moment vypnúť ale stále to bude vykazovať tzv. trvalú chybu. Podľa toho čo som pochopil - riadiaca jednotka stále vyhľadáva signál zo senzoru a keď ho nenájde vykazuje chybu. Muselo by sa to riešiť preprogramovaním riadiacej jednotky - starú zmazať a nahodiť na novo bez tohto vyhľadávania. Ale to už je zásah do auta a určite by tým padla záruka.
    Hľadal som teda iné možnosti a v druhom servise mi ponúkli alternatívu TPMS senzoru. Rozdiel je v tom že "pôvodný originál" je pripevnený k ventilu a tento sa lepí priamo do pneumatiky v takom gumenom púzdre. Z tohto púzdra da dá vybrať a v prípade výmeny pneumatiky osadiť do novej. Ale hlavný rozdiel je v cene - 43,- E/kus teda 172,-E. Tak som sa objednal a dal to tam nahodiť. Samozrejme som druhý raz zaplatil za prezutie. Teraz to ale funguje bezchybne.
    Alternatíva zo senzormi v dojazdovke asi nebude dlho fungovať, pretože ak sa dlhšiu dobu nebudú "točiť" prepnú sa do spiaceho módu.
    Ďalšia vec je poistné plnenie v prípade nehody. Keď má poisťovňa platiť asi sa bude chytať každej slamky a v prípade nefunkčného TPMS to zhodnotí že auto nebolo spôsobilé na premávku. Tým pádom krátiť alebo vylúčiť plnenie(vieme ako to chodí).
    Takže asi toľko. Takto som to riešil ja - nie som z toho 2x nadšený.

Strana 1 z 6 123 ... PoslednáPosledná

Pravidlá prispievania

  • Nemôžeš pridávať nové témy
  • Nemôžeš pridávať odpovede
  • Nemôžeš pridávať prílohy
  • Nemôžeš upravovať svoje príspevky
  •